Subsidie verduurzaming en verbetering Groningen – € 10.000,-

In Nieuws by Joshua

Indien uw woning staat in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt, inclusief de postcodes 9679, 9681 en 9682. En is geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen.

Het was voor jou niet altijd duidelijk of jouw huis nog in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen werd opgenomen. Het onderhoud aan je huis of een verbouwing heb je daarom misschien uitgesteld. Binnenkort kun je dan de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van 10.000 euro (weer) aanvragen voor jouw huis.

Je kunt de subsidie gebruiken voor het verduurzamen of verbetering van je woning. Dit kan bijvoorbeeld een schilderbeurt of nieuwe badkamer zijn, maar ook energiebesparende maatregelen zoals de aanschaf van zonnepanelen vallen onder de subsidie.

Deze subsidie is ontstaan doordat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de provincie Groningen en de aardbevingsgemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Groningen, Midden-Groningen en Oldambt op 6 november 2020 extra afspraken hebben gemaakt over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied. Het SNN voert de subsidie in opdracht van het ministerie uit. Dat betekent dat wij de subsidieaanvragen in behandeling nemen en ervoor zorgen dat het geld bij de mensen terechtkomt.

Heb je vragen over hoe deze subsidie tot stand is gekomen? Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid of neem contact op met de opdrachtgever van deze subsidie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Voor verduurzamende of verbeterende maatregelen die je wilt treffen aan je woning of aan bijgebouwen op hetzelfde adres, bijvoorbeeld een schuur of garage.
 • Denk bij verbetering aan alles dat je wooncomfort verhoogt. Bijvoorbeeld een schilderbeurt, het plaatsen van een dakkapel, of een nieuwe badkamer of keuken.
 • Denk bij verduurzaming aan: de aanschaf van zonnepanelen, extra isolatie of HR++-glas. Wil je advies over hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken? Ga dan naar www.regionaalenergieloket.nl.
 • Inboedel en tuinonderhoud zijn uitgesloten. Denk hierbij aan de aanschaf van een televisie, losse koelkast, of raamdecoratie (op maat). Ook schuttingen en bestrating zijn uitgesloten.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Particulieren eigenaren van gebouwen die bestemd of mede bestemd zijn voor bewoning en eigenaren met een bedrijf aan huis kunnen hier ook aanspraak op maken. Hierbij valt te denken aan een boerderij of een kapper aan huis.
 • De woning is niet opgenomen in het versterkingsprogramma van NCG.
 • De woning staat in een van de postcodes waar de waardedalingsregeling van de IMG geldt.
 • Of in de postcodes 9679, 9681 of 9682 in de gemeente Oldambt. Deze zijn toegevoegd omdat in deze postcodes ook gebouwen in de versterkingsopgave zitten.
 • De woning is gebouwd en opgeleverd vóór 1 januari 2016.
 • Je hebt twee aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 10.000 euro.
 • Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen drie jaar uitvoeren.

Voor het meest actuele nieuws over de subsidie kunt u terecht op de website van de SNN

Bron: SNN