ISDE subsidiebedragen verhoogd: ook voor renovatie kozijnen!

In Uncategorized by Joshua

In 2022 kunt u ook weer subsidie aanvragen voor het vervangen van uw kozijnen. Vanaf januari gelden er nieuwe maatregelen voor de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Zo gaan de subsidiebedragen omhoog en het minimaal aantal vierkante meters omlaag.

Energie besparen? Dan gaat u voor het isoleren van uw woning. Het vervangen van ramen en deuren is één van de isolatiemaatregelen die hoort bij de ISDE. Per maatregel is er een subsidiebedrag per m2 vastgesteld en deze bedragen gaan dus flink omhoog!

Het minimaal aantal vierkant meters verandert

De isolatiemaatregelen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen voor de goedkeuring van de subsidie. Een van deze voorwaarden is het minimale oppervlakte per maatregel. Voor het vervangen van glas (bij triple glas i.c.m. kozijn) moet dit minimaal 10 m2 zijn. Vanaf volgend jaar is dit nog maar minimaal 8 m2, zowel voor HR++ als voor triple glas.

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden voor de ISDE

  • U bent eigenaar van de woning en u woont er zelf.
  • Voer minstens twee isolatiemaatregelen uit of kies voor één isolatiemaatregel en ook een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Kiest u voor het isoleren van ramen, dan vervangt u uw huidige glas voor HR++ of triple glas
  • Bij triple-glas is het verplicht om ook uw kozijnen te vervangen.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf dus niet zelf uitgevoerd.
  • U heeft geen andere subsidie aangevraagd voor dezelfde isolatiemaatregel(en).

Bekijk alle voorwaarden hier.