Houd uw kunststof ramen en deuren in topconditie!

In Uncategorized by Tygo Ridderbos

Beste lezer,

Het weer in Nederland kan behoorlijk onvoorspelbaar zijn, en dat betekent dat onze kunststof ramen en deuren heel wat te verduren krijgen. Of het nu de felle zon, regen, sneeuw, vogelpoep, of bladval van bomen is. Daarom is het belangrijk om ze af en toe wat extra aandacht te geven. Het goede nieuws is dat je je kunststof ramen en deuren niet wekelijks hoeft schoon te maken. Om deze klus nog gemakkelijker te maken, hebben we een handig stappenplan voor u samengesteld.

Houd uw Kunststof Ramen en Deuren in Topconditie

  1. Verwijder eerst het grofste vuil: Voordat je begint met schoonmaken, is het verstandig om het grofste vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte doek of een handborstel. Als je kunststof ramen en deuren houtnerffolie hebt, kunt u het beste kiezen voor een zachte handborstel om beschadigingen te voorkomen.
  2. Maak een mild sopje en rustig schoonmaken: Vul een emmertje met water en voeg een mild, niet-agressief schoonmaakmiddel toe, zoals een scheutje afwasmiddel. Hiermee kun je de ramen en deuren rustig schoonmaken. Dompel een zachte spons in het sopje en neem de ramen en deuren voorzichtig af. Zorg ervoor dat je alle vuil en vlekken verwijdert.
  3. Droog de ramen en deuren rustig af met een droge doek: Na het schoonmaken is het belangrijk om de ramen en deuren voorzichtig af te drogen met een droge doek. Hierdoor voorkom je strepen en houd je de ramen en deuren in optimale conditie.
  4. Het beslag invetten of olien: Alle bewegende hang en sluitwerk onderdelen invetten of olien. gebruik daartoe uitsluitende zuur en harshvrij(e) olie of vet. Gebruik voor de bewegende onderdelen in de raamvleugel een sproeivet dat in iedere opening van het hang en sluitwerk gespoten wordt. Daarna het hang en sluitwerk bij herhaling in de voorziene schakelposities brengen totdat get vet zich verdeeld heeft. overtollig(e) olie/vet wegnemen.

Met deze eenvoudige stappen kun je je kunststof ramen en deuren er weer als nieuw uit laten zien. Vergeet niet dat een beetje onderhoud ervoor kan zorgen dat je ramen en deuren langer meegaan en er altijd fris uitzien.

We hopen dat deze tips je helpen om je huis er stralend uit te laten zien, ongeacht het weer buiten. Als je meer tips of informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Home-Vision