Veiligheidsglas: Bescherming tegen verwondingen

In Uncategorized by Tygo Ridderbos

Veiligheid Voorop: Wanneer is Letselbeperkend Glas een Must?

De NEN 3569 is een Nederlandse norm die veiligheidseisen stelt aan beweegbare delen van ramen, deuren en hekwerken in gebouwen. Het doel is ongevallen door brekend glas te voorkomen. De norm bepaalt wanneer veiligheidsglas verplicht is en stelt eisen aan kracht en ruimte om beknelling te voorkomen. Regelmatige raadpleging van de norm is belangrijk, omdat deze kan worden bijgewerkt om actuele veiligheidsrichtlijnen te weerspiegelen.

Veiligheidsglas: bescherming en comfort in één

Veiligheidsglas is een essentieel element om zowel de fysieke integriteit als de veiligheid van een ruimte te waarborgen. Traditioneel glas kan bij breuk gevaarlijke scherven en openingen veroorzaken, wat kan leiden tot ernstig lichamelijk letsel. Daarom is het van groot belang om veiligheidsglas toe te passen op plaatsen waar het risico op glasbreuk door menselijk contact verhoogd is.

Onbreekbaar beveiligingsglas: Een onneembare vesting

Veiligheidsglas biedt niet alleen bescherming tegen fysieke verwondingen, maar speelt ook een cruciale rol in het voorkomen van inbraken. Specifiek ontworpen beveiligingsglas kan zo robuust worden gemaakt dat het bijna onmogelijk is om het te breken. Bovendien gaat het samen met een afschrikwekkend geluidsniveau bij pogingen tot doorbraak, wat een extra beveiligingslaag toevoegt aan uw leefruimte.

Kortom, investeren in veiligheidsglas met HR++ coating is een verstandige beslissing die bijdraagt aan zowel de fysieke veiligheid als het leefcomfort. Een weloverwogen keuze die uw huis of bedrijfspand transformeert in een veilige en aangename omgeving.